logos1
Ribnica na Pohorju 29
2364 Ribnica na Pohorju
02-888-03-90

 

office365office365 mail

easistenteAsistent

vrtecVrtec Ribnica na Pohorju

1boardJedilnik

Lep pozdrav, dragi moji.

Ime mi je Slovenija. Nisem več rosno mlada, stara pa tudi ne. 30 let imam. Sem krasna, raznolika in ne preveč velika. Zaradi moje lepote dobim mnogo komplimentov od domačih in tujih ljudi. Zaradi moje vztrajnosti in poguma, sem samostojna in neodvisna. Moje središče je v Ljubljani; v srcu pa nosim in čutim sleherni košček same sebe. Najraje sem odeta v barve, ki me predstavljajo doma in v tujini ter jih prepozna sleherni otrok.

Ponosna sem nase; na svoje čudovite gore in doline, reke in kotline, na šumeče gozdove in morje, ki nežno buči. Moji otroci so skozi čas dosegali izjemne uspehe na različnih področjih in so tako dokazali, da se lahko kadarkoli kosajo z drugimi otroki sveta.

drzavni simboli slovenija

25. junija imam rojstni dan. ki ga praznujemo kot dan državnosti; s tem dnevom je Slovenija postala neodvisna država. Na ta dan je bila sprejeta Deklaracija o neodvisnosti Slovenije in Temeljna ustavna listina samostojnosti.

S tem dejanjem se je pričela 10-dnevna osamosvojitvena vojna ali vojna za Slovenijo, s katero je Republika Slovenija med 27. junijem in 7. julijem 1991 odbila napad jugoslovanske vojske in tako potrdila svojo neodvisnost od bivše države Jugoslavije. To je bil prvi oboroženi spopad na Balkanu po drugi svetovni vojni.   

Moje sporočilo svetu nosim s Himno, s 7. kitico Zdravljice, ki jo je napisal največji slovenski pesnik, France Prešeren.

 

Ogled videa o lepotah Slovenije

kje smoKje smo?

telefonTelefonski imenik

pocitnicePočitnice

govorilne ureGovorilne ure